VC Herentals speelde zijn 3e wedstrijd in 1 week tijd, zondag op het veld van Lentezon Beerse dat op de vorige speeldag Balen in eigen huis met 2-3 klopte.

De bezoekers begonnen  het meest aanvallend aan de wedstrijd. Een corner van Van Grieken werd door Van Doninck aan de tweede paal in het zijnet getrapt. Luttele minuten later probeerde Verbert het vanop grote afstand maar zijn poging ging ook ver over.

Lentezon moest al vroeg in de wedstrijd wisselen wanneer aanvoerder De Houwer geblesseerd van het veld moest. De thuisploeg stak een eerste keer de neus aan het venster wanneer de rood-witte verdedigers de bal niet onder controle kregen en in extremis een hoekschop moesten toestaan.

Herentals reageerde via Van Grieken en Verbert maar telkens liep er finaal iets mis. Halverwege de eerste helft kwam VCH dan toch op voorsprong wanneer Verbert een mooie actie van Slechten en Van Genechten kon afronden.

Een minuutje later had Verbert de 0-2 aan de voet maar Jonas besloot deze vrij goede kans over. De wedstrijd dreigde even stil te vallen maar vlak voor de pauze sloeg Herentals opnieuw toe. Een mooie één-twee tussen Slechten en Wouters werd door Thomas koelbloedig afgewerkt, 0-2 was meteen de ruststand.

Lentezon met slordigheden, VC Herentals werkt af
We hadden een geprikkeld Lentezon verwacht na de pauze maar het was opnieuw Herentals dat het eerste gevaar liet optekenen. Een mooie driehoek tussen Van Doninck, Slechten en Van Genechten werd door Steven millimeters naast gekruld. Nauwelijks twee minuten later legde Verbert de bal panklaar voor Slechten die een met een technisch hoogstandje het leder tegen de deklat liet belanden.

De thuisploeg stapelde de slordigheden op en het was wachten op de verlossende 0-3. Die kwam er op het uur wanneer Slechten een mooie combinatie met een stifter over de keeper kon afronden.

Twee minuten later schilderde Slechten de bal loepzuiver op de knikker van Verbert die de 0-4 op het bord zette. Het ging snel, daar in Lentezon. Eindelijk sloeg bij Lentezon de motor aan want Jacobs haalde gevaarlijk uit maar De Booij hield zijn netten schoon.

Trainer Beyens haalde dan met het oog op de topper van volgende week enkele pionnen naar de kant maar het spelbeeld veranderde niet. Voor Lentezon probeerde Jacobs het nog met een mooie solo maar zijn poging ging nipt over.

Herentals kwam dan weer dicht bij de 0-5 wanneer Verbert millimeters te kort kwam om een voorzet van de ingevallen Luyckx in doel te verlengen. Aan de overkant was het wel raak wanneer Peeters een hoekschop al te gemakkelijk kon binnen koppen. Toch bracht deze tegengoal geen paniek in de rangen en Herentals speelde de wedstrijd verder uit.

Toppers kondigen zich aan
Volgende week wacht de eerste topper in een hele reeks met de komst van Linda Olen dat dit weekend in eigen huis zwaar de boot inging tegen Balen. Daarna volgt een verplaatsing naar Heikant dat zich nog altijd knap op de koppositie weet te nestelen. Leuke weken voor de voetbalsupporter.

VC Herentals blijft 2e in het klassement met 3 punten minder dan leider Heikant.  VC heeft 3 punten meer dan Linda Olen dat volgende zondag op St.-Janneke op bezoek komt.

VC Herentals speelde met : De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van Genechten Steven; Van Peer Nick; Dufraing Kevin; Van Grieken Marc.
Bank: Maes Jens; Verwimp Stef; Luyckx Lars; Van De Weyer Dries
Vervangingen: 67e Slechten Jochen door Luyckx Lars; 71e Dufraing Kevin door Verwimp Stef; 77e Van Doninck Jelle door Van De Weyer Dries.

Gele kaarten: geen (voor VC Herentals).

Doelpunten: 26e Verbert Jonas 0 – 1 ; 44e Wouters Thomas 0 – 2 ; 59e Slechten Jochen 0 – 3 ; 61e Verbert Jonas 0 – 4 ; 81e Peeters Hans 1 - 4.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC /Nnieuws.